albert kint

   

WIJNEN FRANKRIJK / RHONEVALLEI

 
 

ANDRE GRAS - DOMAINE SAINT-FRANCOIS XAVIER GIGONDAS

De sprankelende fruittoets en de complexiteit van de terroir geven aan de Gigondas en Vaqeyras wijnen van Jean-François en Christian Gras een fabuleus boeket en smaakpatroon. We krijgen krachtige hartelijke wijnen met een grote aromatische fijnheid die tevens lang kunnen bewaard worden. Dikwijls bekroond op representatieven wedstrijden.

 

www.gigondas-vin.fr

 

 
   
 

DOMAINE DE L'AMANDINE, COTE DU RHONE

Een domein van 45 ha Côte du Rhône, waarvan 10 ha Côte du Rhône villages Séguret (Vaucluse). Eigenaar Jean-Pierre Verdeau en zoon Christian richten zich op het maken van kwaliteit
aan zeer competitieve prijzen met als resultaat een onklopbare prijs/plezier verhouding. Hun fruitige, aangename wijnen worden regelmatig bekroond met gouden medailles op prestigieuze wedstrijden.

 

www.domaine-amandine.fr

 

 
   
 

CHATEAU FORTIA, CHATEAUNEUF-DU-PAPE

Historisch domein, bakermat van de 'appellations d'origine', gelegen in Châteauneuf, en zeker één van de oudste wijngaarden met deze beroemde appellatie.Klassieke druivensamenstelling, met
de roussane overwegen aanwezig in de witte wijn en de grenache (70%) met syrah (24%), een vleugje morvèdre en een zucht counoise in de rode.

 

www.chateau-fortia.com

 

 
   
 

YANN CHAVE PERE & FILS

Wijnmaker Yann Chave wordt beschreven in John Livingstone-Learmonth's uitstekende 'The Wines of the Northern Rhone' als 'een van de beste nieuwe wijnmakers die opstonden in het noordelijk Rhone gebied in de laatste 12 jaar'.Zowel de Crozes Hermitage, de Crozes Hermitage Le Rouvre als de beroemde Hermitage van Chave krijgen geregeld topnoteringen , ondermeer in de Revue des Vins de France als de Winespectator. Zijn rijke en diepe wijnen leveren Syrah in topvorm en vinden hun weg naar de betere restaurants zowel in Frankrijk als daarbuiten.