albert kint

   

WIJNEN FRANKRIJK / LANGUEDOC-ROUSSILLON

 
 

LES DOMAINES AURIOL

Via een intelligente combinatie van eigen wijnbouw en zorgvuldig geslecteerde wijnen, komen wijnen tot stand met het profiel gewenst door de klant. Als resultaat krijgen we karaktervolle landwijnen, ofwel assemblages van meerdere druivensoorten ofwel gemaakt uit één enkele druivensoort. Zowel de wijnen van het familiedomein Château Cicéron als het populaire gamma Belles du Sud kunnen een indrukwekkend palmares van prestigieuze medailles voorleggen.

 

www.saint-auriol.com

 

 
 
 

DOMAINE CANET VALETTE, SAINT CHINIAN AOC

Marc Valette, rasechte wijnmaker, produceert op biologisch verantwoorde wijze en op basis van zeer kleine opbrengsten, krachtige en fruitige Saint-Chinian wijnen, perfect te bewaren. Sedert enkele jaargangen groeien zijn wijnen in fijnheid en frisheid wat blijkt uit de cuvées Maghani, Une et Mille Nuits en 5 Vignes. Marc is één van de trendsetters die hun wijnregio op een hoger niveau getild hebben.

 

www.canetvalette.com

 

 
   
 

DOMAINE DES POURTHIE

Een familiedomein van 60 ha nabij Agde aan de Azurenkust.De Mediterraanse warmte en zeebries gecombineerd met een uitstekende ondergrond van klei en kalksteen zorgen voor harmonieus gerijpte druiven en specifieke aroma's. Klassieke Languedoc wijnen.