albert kint

   

CHAMPAGNE

 
 

JACQUESSON

Top Champagnehuis, dankzij de uitzonderlijke kwaliteit van de terroirs, allen 1er Crus en Grand Crus van de Grande Vallée de la Marne en de Côte des Blancs.


Uniek concept waarbij elk jaar het beste van de oogst wordt geassembleerd met reservewijnen om tot een champagne te komen met een persoonlijkheid die elk jaar anders is. Dit wordt duidelijk gemaakt door de specifieke identificatie van elke Cuvée. Cuvée N° 734 gemaakt met de oogst van 2006 volgde zo Cuvée N° 733 op.

In 2009 bekroond met een 3de ster in de toonaangevende Gids van de Revue des Vins de France.

www.champagnejacquesson.com

 

 
 
 

ROUALET-DESBORDES

Champagnehuis gerund sinds het einde van de 17e eeuw door de familie Autréau in Champilly. De druiven, Pinot Noir en Meunier, komen uit wijngaarden met een 1er cru status en geven een mooie authentieke champagne, droog, krachtig, fris en romig aan een zeer interessante prijs. 18 maanden rijping op fles.

 

 
   
 

CHAMPAGNE COLLET

Stevig verankerd in Aÿ, op een topterroir geklasseerd als Grand Cru, telt het huis Collet 500 aangesloten wijnboeren waarmee een kwaliteitscharter werd ondertekend. Zo beschikt het over kwaliteitsdruiven afkomstig van meer dan 650 ha in de top crus van Champagne. De beste druivensappen zijn voorbehouden aan het merk Collet, 1ste champagne van het huis. Collet nam recent de modernste en meest innovatieve productiesite van Champagne in gebruik.