albert kint

   

OVER ALBERT KINT

 
   

In 1945 opende Albert Kint een drankenwinkel in Waregem. De familie Kint bouwde deze winkel uit tot een succesvolle nationale invoerder en verdeler van wijnen en geestrijke dranken. Het bedrijf richt zich tot professionele klanten: regionale dranken- en wijnhandels, aankoopcentrales, verenigingen en bedrijven.

Het drankenassortiment werd in 1985 aangevuld met de exclusieve verdeling in België, Luxemburg en Noord-Frankrijk van de geschenkverpakkingen van het befaamde Duitse huis Knauer.

 

In februari 2009 werd Albert Kint NV overgenomen door de Filliers Graanstokerij NV, Belgisch marktleider in merkenjenevers. De komst van deze solide aandeelhouder schept nieuwe opportuniteiten die de groeiambities van Albert Kint kracht bij zetten. Olivier Le Fèvre, sterk door zijn grote ervaring in wijnen en geestrijke dranken, stapt in als minderheidsaandeelhouder in juni 2009 en wordt commercieel directeur.Hoewel gespecialiseerd in Franse wijnen en dranken biedt Albert Kint ook een competitief assortiment van internationale producten aan, ondermeer uit Italië, Spanje, Portugal, Chili, Argentinië en Zuid-Afrika. Daarenboven beschikt het bedrijf over enkele topallocaties in Bordeaux primeurs. Dankzij zijn een perfecte nationale dekking is Albert Kint een ideale partner voor de beste producenten. Dit laat het bedrijf toe in alle belangrijke marktsegmenten uitstekende producten in exclusiviteit aan te bieden en alzo een substantiële meerwaarde te creëren voor zijn klanten.

 

Terecht claimt Albert Kint de titel van ‘best wine choice’ voor zijn klanten.